Ciroza hepatică tratata cu produse Forever
Este o boală degenerativă, inflamatorie, în care apare o afectare a celulelor hepatice. Din cauza unor hepatocite distruse, ficatul nu mai poate funcţiona corect în sensul curăţării sângelui care trece prin el. Cea mai frecventă cauză de apariţie a cirozei hepatice este consumul excesiv de alcool, alături de cealaltă cauză, redutabil în creştere în ultima vreme, hepatita virală. Inflamaţia clinica, a celulei hepatice, precum şi malnutritia, conduc de asemenea spre ciroză.
In stadiile sale precoce, ciroza hepatică este caracterizată prin diaree, febră, disfuncţii stomacale şi icter. In evoluţie, în stadiile finale ale bolii se adaugă una sau mai multe din următoarele simptome: anemie, răni datorate diverselor sângerări ale pielii şi edemele, mai ales ascita. Uneori simptomatologia devine dramatică graţie insuficienţei circulatorii cu ectazii (dilatări) vasculare, ca de exemplu în ruperea varicelor esofagiene, când prin hemoragia importanta şi brutal instalată este ameninţată chiar viaţa ciroticului.
Nutriţioniştii exclud din alimentaţia ciroticuiui următoarele alimente: proteinele şi grăsimile animale, laptele, dulciurile, mai ales cele concentrate, preparatele de peşte (prin conţinutul mare de vitamina A din acestea, pe care ficatul în insuficienţă nu o poate lega), pastele cu sare şi piper sau cu alte adaosuri, stimulentele cofeinei sau cocainei din cola, cartofii prăjiţi, brânză fermentată, orice aliment, rafinat sau procesat (conservat).
Alimentele permise sunt: migdalele, toate cerealele şi seminţele (cu excepţia orezului alb), zarzavaturi şi legume, fructe, mai ales citrice proaspete, lapte şi lactatele derivate din lapte de capră crud; unturi şi margarine obţinute prin presare la rece (citiţi cu atenţie etichetele!). Este necesara cât mai multă lămâie proaspătă pentru acţiunea capilarotrofă ce opreşte sângerările şi laxativă, golind colonul de toate toxinele excesive, acumulate aici pentru că ficatul nu lucrează la parametrii fireşti.
Produsele FOREVER LIVING PRODUCTS recomandate: pentru efectul regenerator, detoxifiant, imunostimulent, cicatrizani, antianemic, oricare din geluri.
1. Aloe Vera Gel, Aloe Berry Nectar sau Bits n'Peaches. Iniţial, 100 ml/zi primele 6 săptămâni, divizate în 2 prize, după mesele importante ale zilei.
2. FOREVER LITE Vanilla, Strawberry, sau Chocolate pentru aportul de aminoacizi esenţiali şi neesenţiali, suplimentul de minerale, vitamine şi oligoelemente. Se consumă în 150 ml lapte, ceai sau suc natural, de 2 ori pe zi, între mese. După aproximativ 6-8 săptămâni, prin aportul de colină şi inositol se reduce numărul de celule grase (lipocite) şi scade colesterolul sanguin.
3. FOREVER KIDS prin aportul de vitamine B12, B3 (niacin) şi acid folic realizează absorbţia corectă a nutrienţilor care sunt necesari pentru formarea globulelor roşii, precum şi o bună digestie hepatică. Doză: 4x2 tablete/zi.
detoxifiant hepatic şi sanguin, câte 2 capsule/zi.
5. FIELDS OF GREENS prin conţinutul de vitamine, mai ales K, alături de mineralele conţinute de plantele verzi, favorizează o bună digestie prevenind apariţia sângerărilor. Doza de 1-2 tablete/zi, în cure lungi asigură şi o absorbţie a toxinelor existente în exces în colonul ciroticilor.
6. NATURE-MIN asigură necesarul zilnic de calciu şi magneziu, alături de o balanţă perfect echilibrată din celelalte minerale necesare fabricării enzimelor, produse în cantităţi şi aşa prea mici de ficatul suferind. Se recomandă o doză de 2-3 tablete zilnic, pe o perioadă de 2-3 săptămâni, cu 10 zile pauză, şi apoi reluarea curei. Seleniul este un excelent detoxifiant, iar zincul un imunostimulent şi un cicatrizant.
7. ABSORBENT C de 3-5 ori mai mult decât necesarul zilnic (1g) previne sângerările, favorizează cicatrizarea, întăreşte peretele vaselor sanguine, stimulează imun (producerea de globule albe "helper"). Doză zilnică: 4x1 până la 4x2 tablete.
8. ALOE BLOSSOM TEA asigură o diureză bună. cu efect detoxifiant, dar cu economisirea mineralelor, mai ales a potasiului.
9. GiN-CHIA câte 1-2 tablete/zi, nu mai târziu de orele 1800, timp de minimum 4 săptămâni, la cazurile cu epistaxisuri repetate (sângerări nazale), hemoroizi, varice esofagiene şi ascită."
Dr.Ilie Rodica
Medic primar anatomie patologică
Specialist medicină legală
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu